Hade Karl XII ett fast hem egentligen?

Den 16 april 1700 lämnade Karl XII Stockholm. Det var sista gången han återsåg sin födelsestad för de kommande 18 åren, fram till sin död, spenderade han på resande fot i olika fältslag; det finns ju en anledning till varför han kallas för krigarkungen. Men tro inte att han lämnade över styret för Sverige till någon av sina underhuggare, inte en chans. Karl XII styrde landet genom tät brevväxling med rådet i Stockholm. Under sex års tid styrde kungen Sverige från Osmanska riket dit han tvingats fly efter kapitulationen i Perevolotjna. Jag har funderat en hel del på det här med att leva utan ett fast hem, som Karl XII gjorde, och kommit fram till att det inte är något för mig. Även om jag har bott utomlands längre perioder blev jag otroligt glad när det damp ner ett brev från Restate om deras tjänster. Jag insåg snabbt ur bra det är att äga sin lägenhet istället för att hyra.

Istanbul, en del av det Osmanska riket